Soorten festivals

Er zijn heel veel verschillende soorten festivals. Van Urban tot techno en van hardstyle tot hardcore. Zet alle grote festivals en feesten alvast in je agenda, want je wilt ze niet missen dit jaar. Naast de verschillende soorten festivals zijn er ook veel muziekgenres. Een perfect moment om te kijken naar welke festivals je graag zou willen gaan mochten ze gaan plaatsvinden in 2021. Je hebt natuurlijk al wel eens van bepaalde festivals gehoord of misschien ontdek je nu jouw nieuwe toekomstige favoriete festival. De volgende 10 Festivals zijn in Nederland de grootste.

Populaire festivals

Decibel Festival

Decibel Outdoor telt gemiddeld 60 duizend bezoekers en vindt jaarlijks plaats in Hilvarenbeek. Deze 60 duizend mensen zijn echte liefhebbers en zullen dan ook losgaan. Bij dit festival zijn er veel stages te vinden. Bekende hardstyle dj’s zullen op deze stages draaien. Decibel is een van de grootste outdoor hardstyle festivals. Naast Decibel telt Lowlands ook ongeveer 60 duizend bezoekers. Er bestaat een kans dat je over Lowlands gehoord hebt. Dit festival is zo leuk, omdat je er ook kan overnachten. Dit festival is door de geweldige sfeer extra speciaal. De editie die in 2020 zou plaatsvinden was binnen een paar uur al uitverkocht. Iedereen is welkom. Er zit dus geen leeftijdsgrens aan dit festival. De jongere festivalliefhebbers zijn dol op dit festival, want op Lowlands is niets te gek.

Secret Festival

Met zo’n 75 duizend bezoekers is het festival Best Kept Secret een erg populaire. Het festival is onder de liefhebbers van elektronische muziek erg geliefd. Het festival duurt drie dagen en er kan ook overnacht worden in de bungalows huisjes of op de bijbehorende camping. Elk jaar heeft dit festival grote artiesten, maar ook de wat kleinere artiesten krijgen de kans om zichzelf te bewijzen. Net zoals Decibel Outdoor vindt Best Kept Secret ook plaats in Hilvarenbeek. Met een iets groter bezoekersaantal is ook Defqon een populair festival in Nederland. Mensen die van hardstyle houden zullen dit festival wel kennen. Defqon is namelijk het grootste outdoor hardstyle festival in de wereld wereld! De line-up is op de vrijdag een stuk kleiner, want het festival is dan alleen toegankelijk voor de campinggasten. Elk harder styles genre is terug te vinden op het festivalterrein van Defqon.

Dutch Awakenings Festival

Van de hele wereld is het Nederlandse Awakenings Festival het grootste techno festival. Dit festival duurt 2 dagen en ontvangt meer dan 100 techno DJ’s. Paaspop is met haar 90 duizend bezoekers een driedaags festival. De keuze is groot en zowel jong als oud is hier te vinden. De stages van dit festival zijn overdekt, zodat het weer het niet kan verpesten. Misschien zien we jou wel een keer op de Molenheide in Schijndel. Concert At SEA regelt voor haar 100 duizend bezoekers de bekendste en populairste Nederlandse artiesten. Mysteryland, Pinkpop en de Zwarte cross trekken duizenden bezoekers en zijn uniek in de Nederlandse festivalwereld.