Foodtrucks

Een Foodtruck Festival is een festival met foodtrucks. Zo’n festival wordt op een mooie plek georganiseerd met heel veel foodtrucks bij elkaar. Alle foodtrucks verkopen verschillend eten. Je kan er zelf gesneden friet eten. De rijstgerechten, Spaanse churros of pizza’s zijn ook heerlijk. Je mag natuurlijk niet de zelfgemaakt ijs en chocola vergeten, want ook die zijn verrukkelijk. Naast de vele foodtrucks is er vaak ook muziek aanwezig. Een gezellige, hippe en lekkere plek waar iedereen eet wat hij of zij lekker vindt en heerlijk kan genieten en vooral veel kan dansen.

Een festival met kinderen

Een festival met kinderen

Een Foodtruck Festival is ook geschikt voor kinderen. Kinderen vinden het erg leuk, want ze mogen dansen en eten. Heerlijk ontspannen met je gezin op stap en lekker samen genieten. Een gezinsuitje is erg leuk wanneer je naar een Foodtruck Festivals gaat, want er is voor iedereen wel iets te kiezen qua eten. Kinderen vinden het bijvoorbeeld ook erg leuk om te zien hoe eten bereid wordt. Kinderen worden hierdoor meer bewust over hoe we ons eten maken.

Populaire festivals met foodtrucks

Een foodtruck festival is overgewaaid vanuit Amerika. Nederland is een van de voorlopers van de foodfestivals. Verschillende restaurants werken samen in grote steden en serveren heerlijk eten aan het publiek. De foodtrucks die voor je ziet komen echt uit Amerika. Je hebt vast wel eens gedroomd om met een kleurrijk busje de wereld te ontdekken. Het enige verschil is dat niemand het doet. Toch zit je bij een Foodtruck Festival naast of in zo’n gaaf busje en dat ook nog eens met een mooie omgeving en de lekkerste geuren om je heen. Iedereen houdt van een patatje, maar het is ook lekker wanneer je meerdere dagen gaat om verschillende dingen te eten. De foodtrucks zijn zo populair geworden dat er nu foodtruckfestivals zijn waar de muziek te gast is in plaats van andersom. Foodtruckfestivals zijn in heel veel landen te vinden. De gezellige sfeer trekt de echte bourgondiërs naar het buitenland om deze festivals te bezoeken.