Pukkelpop

Festivals, er zijn er ontzettend veel van. De vraag is echter: welk festival is geschikt voor jou? Mocht jij op zoek zijn naar een leuk festival in eigen land, dan is dit absoluut een artikel voor jou. In dit artikel gaan we het namelijk hebben over een bekend festival in Nederland. We gaan het namelijk hebben over Pukkelpop. Dit festival is bij veel mensen erg geliefd en dit is niet voor niets het geval. Onderstaand zullen we toelichten waarom dit het geval is.

Pukkelpop vond voor de eerst keer plaats in 1985. Een uiterst populair vierdaags festival die door de jongeren van Leopoldsburg georganiseerd is. Het festival heeft een breedt programma. Pukkelpop heeft namelijk een variatie van internationale wereld- en regionale acts. Sinds enkele jaren behaalt Pukkelpop meer dan 100.000 bezoekers. Vanaf 2009 is het bezoekersaantal gegroeid tot een bezoekersaantal van bijna 200.000. Van een klein lokaal muziekgebeuren is het uitgegroeid tot een groot openluchtfestival. Pukkelpop behoort tot de absolute top van de Europese evenementen met muziek. Het is dan ook vanzelfsprekend dat dit festival dan ook een van de grootste festivals is in de Benelux. Dit festival is leuk om te bezoeken en hoort zeker op je bucketlist plaats, dus waar wacht je nog op?


Pukkelpop in tijden van corona

Vanwege het coronavirus zullen de festivals wellicht niet meer doorgaan dit jaar, maar toch houden we hoop en gaan we ervan uit dat ook Pukkelpop terugkeert. Dit Belgische popmuziek festival vindt plaats in Augustus en duurt vier dagen. De organisatie van Pukkelpop heeft gekozen voor een progressieve muziekprogrammering. De organisatie van dit mooie festival heeft geen glazen bol, maar probeert wel positief te blijven. Het is belangrijk om vooruit te kijken met zijn alle. Net zoals alle andere grote organisaties hoopt ook Pukkelpop op een mooi festival seizoen.