Rock Werchter

Festivals, enorm veel mensen zijn er gek op en dit is niet voor niets het geval. Dit zorgt voor veel vreugde en veel mensen beleven de tijd van hun leven. Nederland heeft enorm veel festivals en hier staat ons land natuurlijk ook wel een beetje om bekend. Echter zijn er ook leuke festivals in andere landen en vandaag gaan we het hebben over een geweldig festival van ons buurland Belgie. Het festival waar we het in dit artikel over gaan hebben is het Rock Werchter festival. Dit festival is zeer bekend en veel mensen kijken hier naar uit.v

Rock Festivals Van België

Rock Werchter is een van de grootste pop- en rockfestivals van België. Dit festival moet absoluut op je Festival Bucketlist staan. Dit festival is met bijna 90.000 bezoekers per dag een van de grootste van Europa. De formule van dit festival is simpel, want op Rock Werchter komen de grootste acts ter wereld samen. In het Belgische dorpje Werchter heb je de vier durende dagen een geweldige beleving. Dit festival boekt namelijk twee of drie headliners op één dag. Je kan erg goed eten verwachten en de organisatie is ook op en top perfect. Wanneer je een goede tijd wilt beleven dan moet je gegarandeerd naar het Rock Werchter festival.


The history of Rock Werchter

Het Rock Werchter festival werd in 1975 voor het eerst gehouden en startte met een klein duizendtal bezoekers. Vanaf 1999 wordt Rock Werchter enkel nog in Werchter georganiseerd. in 2003 telde de jubileum editie van Rock Werchter voor het eerst vier dagen.

Het terrein van het festival bestaat uit een weide met een podium en overdekte tenten. De organisatie is in handen van het terrein. Zo worden er gedurende het jaar ook andere optredens georganiseerd. Herman Schueremans is de organisator van dit festival en heeft voor het festival al zes keer de “Arthur Award for best festival” mogen ontvangen.